wtorek, 18 marca 2014
Karmelizowane banany z miodem i cynamonem
Cudowny deser, którego przygotowanie zajmuje 10 minut. Najprostsze składniki pod słońcem i szybkość wykonania są niemałą zaletą. Możemy do tego podać gałkę lodów waniliowych i już będziemy w siódmym niebie :)
Składniki na 2 porcje:
2 banany ( nie muszą być dojrzałe)
łyżka masła
2 łyżki miodu
cynamon
orzechy włoskie
Przygotowanie:
Obieramy banany i kroimy wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzewamy masło. Kładziemy banany i polewamy miodem. Dosypujemy pokruszone orzechy i smażymy na brązowo złoto z każdej strony, przyprawiając cynamonem.
Podajemy same, polane sosem czekoladowym lub z gałką lodów.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Świetna szama
OdpowiedzUsuń