środa, 3 lipca 2013
Pasta jajeczna
Pasta idealna na kanapki śniadaniowe. Niby nic nowego, nic skomplikowanego, ale może skusicie się na zrobienie swojej domowej bez sztucznych dodatków i nie kupowanie gotowej. Ja jajka pochłaniam w dość dużych ilościach, a to kolejna ich odsłona po tych tradycyjnych na miękko, na twardo czy w omlecie.
Składniki:
4 jajka
1,5 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
szczypiorek
sól, pieprz
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Rozbijamy skorupki, zalewamy zimną wodą i pozostawiamy do ostygnięcia.
Po obraniu kroimy w drobną kosteczkę ( w zależności od chęci uzyskania konsystencji możemy rozgnieść jajka widelcem).
Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
Podajemy ze świeżym ulubionym pieczywem i np. rzodkiewką.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Uwielbiam takie pasty szczególnie do chleba na kolację
OdpowiedzUsuń