środa, 3 lipca 2013

Pasta jajeczna


Pasta idealna na kanapki śniadaniowe. Niby nic nowego, nic skomplikowanego, ale może skusicie się na zrobienie swojej domowej bez sztucznych dodatków i nie kupowanie gotowej. Ja jajka pochłaniam w dość dużych ilościach, a to kolejna ich odsłona po tych tradycyjnych na miękko, na twardo czy w omlecie.



Składniki:

4 jajka
1,5 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
szczypiorek
sól, pieprz

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo. Rozbijamy skorupki, zalewamy zimną wodą i pozostawiamy do ostygnięcia.
Po obraniu kroimy w drobną kosteczkę ( w zależności od chęci uzyskania konsystencji możemy rozgnieść jajka widelcem).
Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
Podajemy ze świeżym ulubionym pieczywem i np. rzodkiewką.

Smacznego :)




1 komentarz: