sobota, 20 lipca 2013
Pasztet z cukinią
Pasztet z cukinią, to pyszna propozycja na kanapki. Jest wyjątkowo wilgotny dzięki zawartości cukinii. Dla bezglutenowców z bułką tartą bezglutenową, dla innych ze standardową. Zachęcam do zrobienia, każdego kto ma ochotę na domową produkcję rzeczy na kanapki :) Jeśli tolerujecie produkty mleczne można dodać żółty ser, a odjąć jedno jajko.
Składniki:
3 szklanki cukinii
1 cebula
1 marchewka
1/2 szklanki oleju
500 g mięsa mielonego np. udziec z indyka
3 szklanki bułki tartej
4 jajka
200 g sera żółtego (dla tolerujących mleko)
sól, pieprz, czosnek, przyprawy do mięsa
Przygotowanie:
Cukinię, cebulę i marchewkę trzemy na tatce do warzyw. Wszystkie składniki mieszamy dokładnie w misce, przyprawiamy do smaku. Przekładamy wszystko do keksówki i wygładzamy powierzchnię wilgotną dłonią.
Pieczemy w temperaturze 180ºC przez około 50 -60 minut.
Po upieczeniu wyjmujemy z blaszki i zostawiamy do ostudzenia.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ładnie wygląda pasztet,ciekawa jestem smaku :)
OdpowiedzUsuńJa bardzo lubię ten pasztet smak, cukinii jest mało wyczuwalny ale dzięki jej zawartości pasztet jest wilgotny. Zachęcam do zrobienia :)
Usuń