czwartek, 28 marca 2013
Gaucamole
Uwielbiamy z mężem guacamole, zarówno jako sos do nachosów jak i pasta do kanapek. Dziś w wersji kanapkowej, wystarczy grzanka, ciabatta lub chlebek i mamy pyszną kanapeczkę.
Składniki:
1 dojrzałe awokado
1 pomidor
sok z połówki limonki
1 mała cebulka
1 ząbek czosnku
1/2 papryczki chili
pół pęczka kolendry
2 łyżki oliwy z oliwek
Wykonanie:
Awokado pozbawiamy pestki i obieramy, kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z limonki. Cebulkę, czosnek i chili drobniutko siekamy. Pomidora kroimy w kosteczkę. Siekamy z grubsza kolendrę. Wszystkie składniki łączymy. Mieszamy z oliwą i doprawiamy .
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wyglada super!
OdpowiedzUsuń