czwartek, 28 marca 2013

Gaucamole



Uwielbiamy z mężem guacamole, zarówno jako sos do nachosów jak i pasta do kanapek. Dziś w wersji kanapkowej, wystarczy grzanka, ciabatta  lub chlebek i mamy pyszną kanapeczkę.

Składniki:
1 dojrzałe awokado
1 pomidor
sok z połówki limonki
1 mała cebulka
1 ząbek czosnku
1/2 papryczki chili
pół pęczka kolendry
2 łyżki oliwy z oliwek

Wykonanie:
Awokado pozbawiamy pestki i obieramy, kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z limonki. Cebulkę, czosnek i chili drobniutko siekamy. Pomidora kroimy w kosteczkę. Siekamy z grubsza kolendrę. Wszystkie składniki łączymy. Mieszamy z oliwą i doprawiamy .

Smacznego :)





1 komentarz: