środa, 26 czerwca 2013
Truskawkowa lemoniada
Kto ma już dość truskawek, ten będzie zawiedziony... Orzeźwiająca lemoniada w truskawkowym wydaniu? Jak najbardziej. Polecam na gorące dni. Szczególnie dobrze smakuje na leżaku ;) Przepis oryginalny:tutaj
Składniki:
500 g truskawek pokrojonych na połówki , około 4 szklanek
2 cytryny umyte i pokrojone na cząstki
1/2 szklanki miodu/cukru/ksylitolu
6 szklanek wody
lód
do dekoracji: plasterki truskawek, zioła
Przygotowanie:
Truskawki, cytryny, miód i 2 szklanki wody miksujemy w blenderze. Do powstałego miksu dodajemy pozostałą wodę. Próbujemy czy jest wystarczająco słodkie. Przed podaniem chłodzimy, wrzucamy lód i dekorujemy.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
w sezonie na truskawki - pozycja obowiązkowa!
OdpowiedzUsuń