poniedziałek, 3 czerwca 2013
Roladki z indyka z gruszką
Dziś przepis na soczyste mięso indyka owijające pyszny środek. Bardzo smaczne i efektowne danie. Roladki łączą w sobie smaki słodki słony i kwaskowaty. Polecam.
Składniki:
500 g filetu z indyka
1 camembert z zielonym pieprzem
1 gruszka
garść orzechów nerkowca
1 łyżka miodu
1 łyżka musztardy
pieprz, sól
masło
olej
Przygotowanie:
Z miodu i musztardy robimy sos. Filet rozcinamy na dwa mniejsze i każdy rozbijamy pod folią jak najcieniej. Następnie oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Gruszkę i ser kroimy na grubsze plastry.
Wewnętrzną stronę (tą która będzie zawijana do środka) smarujemy połową sosu.
Na mięsie układamy kawałki gruszki, sera i orzechy nerkowca. Zwijamy mięso i spinamy wykałaczkami. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy roladki.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego i na każdej układamy kawałek masła. Posypujemy przyprawą do indyka.
Pierzemy w temperaturze 180ºC przez około 15 minut.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Apetyczny blog - dodaję do obserwowanych :)
OdpowiedzUsuńMiło mi :) mam nadzieję, że będzie smakowało :)
OdpowiedzUsuńSlicznie:) u mnie też ląduje w obserwowanych
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie
http://www.gotujebochce.blogspot.com