poniedziałek, 3 czerwca 2013

Roladki z indyka z gruszką


Dziś przepis na soczyste mięso indyka owijające pyszny środek. Bardzo smaczne i efektowne danie. Roladki łączą w sobie smaki słodki słony i kwaskowaty. Polecam.

Składniki:

500 g filetu z indyka
1 camembert z zielonym pieprzem
1 gruszka
garść orzechów nerkowca
1 łyżka miodu
1 łyżka musztardy
pieprz, sól
masło
olej

Przygotowanie:

Z miodu i musztardy robimy sos. Filet rozcinamy na dwa mniejsze i każdy rozbijamy pod folią jak najcieniej. Następnie oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Gruszkę i ser kroimy na grubsze plastry.
Wewnętrzną stronę (tą która będzie zawijana do środka) smarujemy połową sosu.
Na mięsie układamy kawałki gruszki, sera i orzechy nerkowca. Zwijamy mięso i spinamy wykałaczkami. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy roladki.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego i na każdej układamy kawałek masła. Posypujemy przyprawą do indyka.
Pierzemy w temperaturze 180ºC przez około 15 minut.

Smacznego :)


3 komentarze:

  1. Apetyczny blog - dodaję do obserwowanych :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Miło mi :) mam nadzieję, że będzie smakowało :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Slicznie:) u mnie też ląduje w obserwowanych

    Pozdrawiam i zapraszam do siebie
    http://www.gotujebochce.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń