piątek, 17 maja 2013

Chleb z grilla

Dziś dwie propozycje na coś bez czego grillowania nie ma. Chlebek z grilla to super dodatek do wszelkiego rodzaju dań z grilla. Zapewniam was, że kiedy spróbujecie to będziecie robić go częściej :) Na zdjęciach niestety tylko wersja czerwona.

Chleb z Delikatem

Składniki:

chleb
margaryna 'Rama'
Delikat do mięs (czerwony)

Przygotowanie:
Kromki chleba smarujemy Ramą z obu stron i delikatnie posypujemy Delikatem. Pieczemy na grillu z obu stron do zezłocenia (jeśli lubicie chrupki to dłużej).


Chlebek czosnkowy

Składniki:

chleb
ok. 3 łyżek masła/margaryny
1 ząbek czosnku
2 łyżki posiekanych ziół (koperek, pietruszka, drobny szczypiorek)
sól

Przygotowanie:

Bardzo drobno siekamy zioła i czosnek. Następnie rozcieramy je tyłem łyżki w miseczce z masłem i solą. Smarujemy chleb z obu stron i grillujemy.


Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz