Dziś dwie propozycje na coś bez czego grillowania nie ma. Chlebek z grilla to super dodatek do wszelkiego rodzaju dań z grilla. Zapewniam was, że kiedy spróbujecie to będziecie robić go częściej :) Na zdjęciach niestety tylko wersja czerwona.
Składniki:
chleb
margaryna 'Rama'
Delikat do mięs (czerwony)
Przygotowanie:
Kromki chleba smarujemy Ramą z obu stron i delikatnie posypujemy Delikatem. Pieczemy na grillu z obu stron do zezłocenia (jeśli lubicie chrupki to dłużej).
Chlebek czosnkowy
Składniki:
chleb
ok. 3 łyżek masła/margaryny
1 ząbek czosnku
2 łyżki posiekanych ziół (koperek, pietruszka, drobny szczypiorek)
sól
Przygotowanie:
Bardzo drobno siekamy zioła i czosnek. Następnie rozcieramy je tyłem łyżki w miseczce z masłem i solą. Smarujemy chleb z obu stron i grillujemy.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz