czwartek, 16 maja 2013
Wafle z krówką
Kiedy chce nam się czegoś słodkiego a nie ma czasu i chęci na pieczenie ciast, to najprostszym sposobem jest zrobienie wafelków. Chrupiące i delikatne ze słodkim nadzieniem z masy kajmakowej przełamanym kwaskowatością marmolady. U nas po zrobieniu wafle nie stoją długo i nie czekają na zjedzenie. Zapewniam, że znikną w ciągu jednego dnia ;)
Składniki:
paczka wafli
puszka masy kajmakowej
marmolada (najlepiej jakaś kwaskowata)
Przygotowanie:
Pierwszy wafel smarujemy połową masy kajmakowej, przyciskamy do niego kolejny i smarujemy marmoladą. Następnie kładziemy kolejny wafel i przyciskamy, smarujemy drugą polową masy i przykrywamy ostatnim waflem. Kroimy na kawałki pod skosem.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz