sobota, 25 maja 2013

Jogurtwe racuszki


Super puszyste, mięciutkie i bezkonkurencyjne racuchy na jogurcie greckim.Szybkie do zrobienia, jeszcze szybsze do zjedzenia. Chyba wszyscy je uwielbiają. Polecam na śniadanie jeśli macie trochę więcej czasu rano, a jeśli nie to na rozpustną kolację łasuchów :)



Składniki:

500 ml jogurtu greckiego
350 g mąki
2 jajka
1 łyżeczka sody oczyszczonej
50 g cukru pudru
olej do smażenia

Przygotowanie:

Mąkę przesiewamy. W drugim naczyniu rozbijamy jajka z jogurtem, po czym dodajemy je do mąki. Po dokładnym rozmieszaniu dodajemy cukier i sodę. Racuchy smażymy na oleju, na nie za dużym ogniu (tak aby się nie przypaliły z zewnątrz). Nakładamy na patelnię łyżką.
Podajemy z cukrem pudrem, ulubioną konfitura lub syropem klonowym.

Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz