sobota, 11 maja 2013

Zapiekanka makaronowa



Taka pogoda cudowna, a na obiad coś trzeba przygotować. Dlatego ten przepis na dziś, aby jak najmniej czasu spędzić w kuchni. Pewnie dla niektórych osób ten przepis będzie złem wcielonym, ale warto czasem pójść na skróty i wykorzystać gotowe produkty. Tym razem użyłam Fix'u do potraw chińskich. Zapiekanka ta jest bardzo szybkim i prostym przepisem. Pamiętam jak uwielbiałam ją kiedy byłam mała, szczególnie ten zapieczony ser.



Składniki:

200 g makaronu (świderki, kokardki, muszelki lub inne)
2 opakowania Fix'u do potraw chińskich
około 8 pieczarek
100 g kiełbasy chorizo lub innej
200 g żółtego sera


Przygotowanie:

Makaron gotujemy mocno al dente, kroimy pieczarki i kiełbasę w plasterki, ser trzemy na dużych oczkach. Fix'y mieszamy z 500 ml zimnej wody i gotujemy. Wszystko mieszamy i posypujemy serem. Zapiekamy w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 180ºC przez około 35 minut.

Smacznego:)


1 komentarz:

  1. Uwielbiam wszelkiego rodzaju zapiekanki, mięsne, warzywne, ziemniaczane i makaronowe. Super proste, sycące danie, do którego nie trzeba wielu skomplikowanych składników. Fajny przepis!
    Pozdrawiam i zapraszam na swój blog,
    http://moje-kulinarne-rozterki.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń