sobota, 27 kwietnia 2013

Deser jogurtowy z miechunką

Lekki jogurtowy deser na upalne dni. Szybki do zrobienia szczególnie jeśli użyjecie szybko tężejącej galaretki. Zdrowy i smaczny jednocześnie :)



Składniki:

opakowanie miechunki
1 galaretka (pomarańczowa lub brzoskwiniowa)
duży jogurt grecki
2 łyżki cukru pudru
około 10  łyżek musli typu crunchy
miód płynny
wiórki czekolady do dekoracji

Przygotowanie:

Zacznijmy od galaretki tak aby w czasie kiedy będzie tężała my zrobimy resztę.
Na dno pucharków wsypujemy musli. Jogurt dokładnie mieszamy z cukrem pudrem i wykładamy na warstwę musli. Na jogurt kładziemy po łyżeczce miodu i kilka owoców miechunki.
Kiedy galaretka będzie już tężejąca kładziemy na owoce. Odstawiamy deser na około 20 minut (aż galaretka się zaskrzepnie.
Na wierzch wykładamy po łyżce jogurtu i dekorujemy owocem i wiórkami czekolady.


Smacznego :)


2 komentarze:

  1. a ja właśnie siedzę i zastanawiam się do czego użyc stojących na parapecie miechunek :) Chyba skorzystam z Twojego pomysłu na deser

    OdpowiedzUsuń
  2. och, jakie śliczne, pomarańczowe pucharki!

    OdpowiedzUsuń