wtorek, 2 kwietnia 2013
Sałatka z łososiem
Po świątecznym obżarstwie sałatka. To prosty sposób na posiłek do pracy. Ta łączy w sobie smaki ostre i słodkie, chrupie i ma maślaną delikatność awokado. Polecam :)
Składniki:
ulubiona mieszanka sałat
1 dojrzałe awokado
garść orzechów nerkowca
opcjonalnie pół puszki kukurydzy
łosoś wędzony na zimno z pieprzem
Sos miodowo-balsamiczny:
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka miodu
pieprz, sól
Wykonanie:
Na talerzu układamy sałaty. Awokado kroimy w kostkę lub wygodniej wydłubujemy łyżeczką. Na sałatach kładziemy inne składniki. Polewamy sosem i na wierzch kładziemy łososia.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz