wtorek, 9 kwietnia 2013

Wrapy z omletów


Cieniutkie omlety jajeczne bez mąki to ciekawa alternatywa dla tortilli. Stanowią bazę dla naszego ulubionego środka, u mnie dwie wersje : z szynką serrano i z wędzonym łososiem. Pomysł na nie znalazłam na Kwestii Smaku.


Składniki na omlety:

4 jajka
4 łyżki wody
4 łyżki szczypiorku (radzę dodać troszkę mniej)
1 łyżka innych ziół (np. koperek, pietruszka, oregano, kolendra)
sól i pieprz

Przykładowe dodatki:
  • szynka serrano, papryka, miękki ser
  • serek (typu Philadelphia, Almette, Bieluch) wędzony łosoś, roszponka
Przygotowanie:

Do miski wbijamy jajka i wlewamy wodę, dodajemy sól i pieprz. Wszystko miksujemy, dodajemy szczypiorek i zioła i na mniejszych obrotach mieszamy z resztą. Rozgrzewamy patelnię np. na naleśniki (na sucho).



1 komentarz: